Op maat gemaakte meubels

Puur & Landelijk is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout en geeft daar dan ook geen garantie op.

Onderhoud
Onze massief houten meubelen worden geproduceerd uit zo goed mogelijk geselecteerd massief hout, waardoor een product ontstaat dat leeft. De uiterlijke kenmerken hiervan zijn lichte kleur en nerfvariaties. Massief hout kan reageren op vocht en temperatuur verschillen. Scheurtjes en naadwerkingen kunnen en mogen om deze redenen optreden en verminderen niet de waarde van het product. Om dat dit bij massief hout niet te voorkomen is, kunnen wij dit niet als klacht in behandeling nemen.

Onderhoudstips

  • Bescherm uw meubelen tegen direct zonlicht.
  • Plaats massief hout nooit direct naast een warmtebron (houtkachel,allesbrander etc).
  • Onder invloed van licht zal de kleur van uw meubel donkerder worden. Het is dus aan te raden om decoratie en tafelkleedjes geregeld van plaats te veranderen zodat uw meubel egaal kan bijkleuren.
  • Kou, warmte en droogte kunnen er de oorzaak van zijn dat massief hout gaat `werken`. Bij een te droge lucht gaat het hout krimpen en kunnen er kleine scheurtjes ontstaan, zodra de luchtvochtigheid toeneemt trekken deze weer dicht maar blijven zichtbaar. Zorg dus voor een constante luchtvochtigheid met luchtbevochtigers indien nodig.
  • Gebruik onderzetters, u maakt hiermee de kans op krasjes en andere beschadigingen van het oppervlak zo klein mogelijk. Plaats nooit een ruwe aardewerken vaas,zinken potten of roestige vazen op een gelakte of in de olie gezet oppervlakte zonder viltjes.
  • Hout is gevoelig voor vocht, bij het morsen van vloeistoffen deze zo spoedig mogelijk verwijderen.
  • Plaats nooit warme voorwerpen rechtstreeks op massief hout. Waxine lichtjes, warme pannen kunnen kringen veroorzaken in houten oppervlakten die behandeld zijn met was, olie of lak.

Lak
Regelmatig afstoffen of af en toe schoonmaken met een zachte, uitgewrongen doek. Wanneer er vloeibare stoffen (zoals koffie, limonade of rode wijn e.d.) gemorst worden, kan dit gemakkelijk met een uitgewrongen doek worden afgenomen. Lak kan worden schoongemaakt met water of evt. met een schoonmaakmiddel welke is afgestemd op de gebruikte laksoort. Pas op met het plaatsen van hete voorwerpen op lak deze kunnen een witachtige kring veroorzaken in de laklaag welke niet of moeilijk te verwijderen is. Gebruik nooit schuurpapier, staalwol of bijtende producten omdat deze de laklaag zullen aantasten. Vloeibare zepen kunnen een vetlaagje op de laklaag achterlaten waardoor er strepen ontstaan.

 

© 2009 - 2023 Puur & Landelijk Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel